Software Partner

Το QlikView ενθαρρύνει τους χρήστες να κινηθούν μέσα στον όγκο των δεδομένων τους, με ένα τρόπο φυσικό, ανάλογο με εκείνον της ανθρώπινης σκέψης. Το QlikView βασιζόμενο στην τεχνολογία "in-memory associative search" που αξιοποιεί την ταχύτατη ανάπτυξη της υπολογιστικής δύναμης, μεγιστοποιεί την απόδοση και  την ευελιξία με σημαντικά χαμηλότερο κόστος από τις παραδοσιακές λύσεις Business Intelligence. Η πλατφόρμα της τεχνολογίας μας, επιτρέπει στους χρήστες εβδομάδες να διαχειρίζονται μεγάλο όγκο δεδομένων από διαφορετικές πηγές και βάσεις, ανακαλύπτοντας έτσι τις συσχετίσεις των δεδομένων τους σε πραγματικό χρόνο. Με το QlikView τα στοιχεία προβάλλονται με έναν απλό και λειτουργικό τρόπο, επιτρέποντας στο χρήστη να διερευνήσει και να αναλύσει τις πληροφορίες που κρύβονται μέσα σ' αυτά.

Αντίθετα από τα παραδοσιακά προϊόντα Business Intelligence, μια εφαρμογή QlikView μπορεί να υλοποιηθεί μέσα σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες, αντί για μήνες ή χρόνια. Το QlikView μπορεί να εγκατασταθεί στο δίκτυο της επιχείρησης, στο cloud, σε laptop ή κινητό και από μια θέση εργασίας μέχρι σε εγκαταστάσεις μεγάλων επιχειρήσεων με παγκόσμιο δίκτυο.

Βασικά Χαρακτηριστικά και Πλεονεκτήματα

Καθημερινά όλο και περισσότερες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εμπιστεύονται το QlikView σαν τον βασικό τους Business Intelligence Server και εκμεταλλεύονται με πρωτοφανή επιτυχία τα πλεονεκτήματα που προσφέρει: ευελιξία στην διαχείριση, ασφάλεια πρόσβασης, δυνατότητες επέκτασης και ικανότητα στην διαχείριση τεράστιου όγκου δεδομένων.

Συναντήστε το QlikView: Είστε Έτοιμοι να Αλλάξετε τον Κόσμο σας?
Σήμερα, περισσότερες από 1.000 μεγάλες επιχειρήσεις με παγκόσμια εμβέλεια, βασίζουν τις επιχειρηματικές τους αποφάσεις στις λύσεις επιχειρηματικής ευφυΐας που προσφέρει το QlikView. Καθημερινά όλο και περισσότερες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εμπιστεύονται το QlikView σαν τη βασική του πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας και εκμεταλλεύονται με πρωτοφανή επιτυχία τα πλεονεκτήματα που προσφέρει : ευελιξία στην διαχείριση, ασφάλεια πρόσβασης, δυνατότητες επέκτασης και ικανότητα στην διαχείριση τεράστιου όγκου δεδομένων.

Σήμερα η μηχανογράφηση μιας επιχείρησης, καλείται να παρέχει λύσεις BI σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό χρηστών, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται σημαντικά. Η πολυπλοκότητα των παραδοσιακών disk-based και query-based εργαλείων επιχειρηματικής ευφυΐας, αναγκάζουν τους μηχανογράφους να αντιμετωπίζουν αργά queries με αβέβαια και ασταθή αποτελέσματα, στοιχεία που τελικά ταλαιπωρούν και απωθούν τους τελικούς χρήστες. Αντίθετα, με το QlikView οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν το δικό τους μοντέλο ανάλυσης, χωρίς άλλη παρέμβαση και χωρίς να επιβαρύνουν την μηχανογράφηση. Η associativein-memory τεχνολογία του QlikView εκμεταλλεύεται πλήρως τις σύγχρονες δυνατότητες των συστημάτων, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει στους χρήστες άμεση ανταπόκριση, σταθερά αποτελέσματα και μια ευχάριστη εμπειρία, ενώ παράλληλα απαλλάσσει τη μηχανογράφηση από την καθημερινή συντήρηση και διαχείριση των εφαρμογών επιχειρηματικής ευφυΐας. Και όλα αυτά ακόμα και σε εγκαταστάσεις με δισεκατομμύρια εγγραφές (records) ή δεκάδες χιλιάδες χρήστες.

Δυνατότητες Εγκατάστασης – Επέκτασης
H πλατφόρμα ΒΙ του QlikView προσφέρει:

  • Aυτόματη εξισορρόπηση του όγκου (load balancing) που καλείται να διαχειριστεί, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη απόδοση ακόμα και με εκατοντάδες χρήστες.
  • Aξιοποιεί πλήρως τις πιο σύγχρονες (64-bit Intel) αρχιτεκτονικές.
  • Εγκαθίσταται τόσο σε περιβάλλον 32-bit όσο και σε περιβάλλον 64-bit.
  • Με ενσωματωμένες δυνατότητες αντιμετώπισης καταστάσεων failover.
  • Υποστηρίζει έως και χιλιάδες χρήστες ή δισεκατομμύρια εγγραφές (records).

Το QlikView παντού
Οι δυνατότητες των εφαρμογών ΒΙ του QlikView καθώς και οι διαφορετικές επιλογές εγκατάστασης της πλατφόρμας QlikView, σας επιτρέπουν να έχετε πάντα διαθέσιμη τη σωστή πληροφορία, για κάθε επιχειρησιακό τμήμα ή μεμονωμένους χρήστες.
Το QlikView προσφέρει:

  • Ένα εξελιγμένο API (Application Programming Interface) για να ενσωματώσετε τις εφαρμογές QlikView στο δικό σας Business Software και άλλα συστήματα διαχείρισης.
  • Έναν Ajax zero-install client που παρέχει στους τελικούς χρήστες όλες τις δυνατότητες ανάλυσης χωρίς καμία τοπική εγκατάσταση.
  • Δυνατότητα πρόσβασης στις εφαρμογές μέσω Κινητών (Mobile accessibility), συμπεριλαμβανομένων των iPhone, iPad, Android και BlackBerry clients.
  • Δυνατότητα εγκατάστασης και πρόσβασης μέσα από ένα εικονικά διαμορφωμένο περιβάλλον ανάπτυξης (cloud computing), προσφέροντας έτσι τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία στην αρχιτεκτονική ανάπτυξης.

Πλήρης Διαχείριση
Για τη διαχείριση, παρακολούθηση και χρήση των εφαρμογών BI και των δεδομένων, το QlikView προσφέρει στη μηχανογράφηση ευέλικτες και ολοκληρωμένες κονσόλες διαχείρισης. Μέσα από μια μόνο οθόνη, η μηχανογράφηση μπορεί να έχει την πλήρη εικόνα, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ένα ή πολλαπλούς servers σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία και να διαχειρίζεται μέχρι και δεκάδες χιλιάδες χρήστες του συστήματος. Το QlikView προσφέρει κεντρική διαχείριση και έλεγχο, με δυνατότητες εξισορρόπησης του φόρτου, προγραμματισμού ανανέωσης των δεδομένων και κεντρικής διαχείρισης των χρηστών.

Απόλυτη Ασφάλεια
Το QlikView έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξασφαλίζει την ασφάλεια των δεδομένων σας. Υποστηρίζει όλα τα σύγχρονα πρότυπα ασφάλειας (security standards) για συστήματα που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια εγγραφές ή δεκάδες χιλιάδες χρήστες. Μέσω μιας ιδιαίτερα εξελιγμένης και απλής στη χρήση κονσόλας διαχείρισης, μπορείτε κάθε στιγμή να δείτε ποιοί χρήστες βλέπουν ποιές αναλύσεις, ποιά στοιχεία και ποιά αποτελέσματα. Μπορείτε να καθορίσετε κανόνες πρόσβασης τόσο σε επίπεδο ομάδων χρηστών όσο και για μεμονωμένους χρήστες, για συγκεκριμένες εφαρμογές ακόμα και μέχρι το επίπεδο αναλυτικών εγγραφών ή συγκεκριμένων τιμών σε κάποια δεδομένα. Το QlikView υποστηρίζει συστήματα ασφάλειας και πρόσβασης όπως το Microsoft Active Directory και μπορεί να παραμετροποιηθεί ενσωματώνοντας όλα τα ειδικά πρωτόκολλα ασφάλειας που πιθανώς έχει αναπτύξει η επιχείρησης σας.

Ανακαλύψτε τα στοιχεία της Επιχείρησής σας
Καθημερινά, ένας αμέτρητος αριθμός εγγραφών και δεδομένων συσσωρεύεται στο business software κάθεεπιχείρησης. Παρ’ όλα αυτά, οι χρήστες δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα δεδομένα τους με ένα τρόπο απλό, φιλικό και κατανοητό. Το QlikView, με ειδικές εφαρμογές (connectors) για ορισμένα από τα πιο δημοφιλή business software, όπως το SAP® και το Salesforce.com, διευκολύνει την πρόσβαση στα δεδομένα σας. Το QlikView δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να αναλύουν καθημερινά την επιχειρηματική τους πορεία, συγκεντρωτικά ή αναλυτικά, πάντα μέσα από ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο και φιλικό περιβάλλον (user interface). Το αποτέλεσμα; Χρήστες ευχαριστημένοι και πιο παραγωγικοί. Και βεβαίως υψηλότερη απόδοση της όποιας επιχειρηματικής επένδυσης.

Τα δεδομένα και η Ανάλυση όταν τα χρειάζεστε
Ο Publisher και το Access Point του QlikView παρέχουν τη δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης και διανομής των εφαρμογών σε επίπεδο ομάδων ή μεμονωμένων χρηστών, τον προγραμματισμό ανανέωσης των δεδομένων, καθώς και τον τρόπο που οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές, με τον διαχειριστή του συστήματος να μπορεί να ορίζει κεντρικά όλες τις μεθόδους πρόσβασης (zero-install AJAX client, installed client, browser plug-in, mobile clients, ή PDF)

Δυνατότητες και Πλεονεκτήματα

Το QlikView προσεγγίζει την πρόκληση της επιχειρηματικής ευφυΐας (BI) από μια νέα οπτική γωνία, προσφέροντας γρήγορα την αναμενόμενη προστιθέμενη αξία και παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να διαχειριστούν και να αναλύσουν άμεσα τα δεδομένα τους με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο.

Γίνετε παραγωγικοί – Τώρα!
Το QlikView προσεγγίζει την πρόκληση της επιχειρηματικής ευφυΐας (BI) από μια νέα οπτική γωνία, προσφέροντας γρήγορα την αναμενόμενη προστιθέμενη αξία καιπαρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να διαχειριστούν και να αναλύσουν άμεσα τα δεδομένα τους με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο. Τα παραδοσιακά εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών BI, προϋποθέτουν ένα χρονοβόρο και δαπανηρό κύκλο ανάπτυξης, που τελικά μεταθέτει και αναβάλλει την όποια προσδοκώμενη προστιθέμενη αξία, μέχρι και το τέλος του έργου (project). Αντίθετα, με το QlikView οι τελικοί χρήστες είναι αυτοί που μπορούν να καθορίσουν τα κρίσιμα σημεία και τον τρόπο ανάλυσης των δεδομένων, ενώ αλλαγές στο σχεδιασμό μπορούν να γίνονται μέσα σε λίγα λεπτά, πολύ συχνά και από τους ίδιους τους τελικούς χρήστες. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στην μηχανογράφηση να παραδίδει άμεσα εφαρμογές με σημαντική και ουσιαστική προστιθέμενη αξία.

Ενοποίηση ανόμοιων πηγών δεδομένων (Datasources)
Η πλατφόρμα ανάπτυξης του QlikView παρέχει ένα πλήρες και ενιαίο σύνολο εργαλείων για την άντληση, διαχείριση και μετασχηματισμό των δεδομένων. Με το QlikView να λειτουργεί εξ ολοκλήρου στη μνήμη, δεν απαιτεί τα δεδομένα να αποθηκεύονται σε προκαθορισμένες, συγκεντρωτικές και αποκλειστικές μορφές όπως οι κύβοι (cubes). Επιπλέον, το QlikView εντοπίζει και διαχειρίζεται αυτόματα τις σχέσεις μεταξύ των πινάκων που περιέχουν τα στοιχεία. Έτσι, η φόρτωση δεδομένων στο QlikView είναι τόσο απλή όσο η φόρτωση μεμονωμένων πινάκων, με το QlikView να δημιουργεί αυτόματα τις συσχετίσεις (links) μεταξύ των δεδομένων.

Το QlikView συμπιέζει τα στοιχεία όπως αυτά φορτώνονται στη μνήμη. Το QlikView εξαλείφει αυτόματα τα δεδομένα που επαναλαμβάνονται και τα αντιστοιχεί σε memory-based pointers για την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος στη μνήμη, με αποτέλεσμα να έχουμε μια μείωση του όγκου σε επίπεδο 10 Χ (10: 1 συμπίεση) σε σύγκριση με μια τυπική σχεσιακή βάση δεδομένων.

Associative search engine
Με το QlikView, τα δεδομένα βρίσκονται πάντα στη μνήμη του υπολογιστή, πράγμα που για τους τελικούς χρήστες σημαίνει άμεσο χρόνο απόκρισης σε κάθε αναζήτηση και επιλογή. Ο ειδικός συνδυαστικός τρόπος αναζήτησης (Associative search engine) εκτός από το να εμφανίζει όλες τις δυνατές σχέσεις μεταξύ των δεδομένων, «προβάλει» πιθανές συσχετίσεις που δεν θα μπορούσατε ποτέ να είχατε φανταστεί. Και επειδή το QlikView δεν βασίζεται σε κύβους, δεν υπάρχει όριο στο φιλτράρισμα, υπολογισμό ή τη σχεδίαση της ανάλυσης που χρειάζεστε.

Απλό, Απεικονιστικό, Διαδραστικό
Τελικά αυτό που ζητούν οι χρήστες από μία BI εφαρμογή, είναι να μπορούν να απεικονίσουν το σύνολο της πληροφορίας και να αλληλεπιδρούν σ’ αυτήν μέσω οποιασδήποτε διάστασης. Τα παραδοσιακά disk-based εργαλεία δημιουργούν πλήθος κύβων (cubes) και όψεων (views) για να υποστηρίξουν διαφορετικές παρουσιάσεις των ίδιων δεδομένων, διαδικασίες που οδηγούν πάντα σε σύγχυση, λάθη και σημαντικό κόστος συντήρησης. Αντίθετα, με το QlikView έχουμε την εκπληκτική ευελιξία απεικόνισης πολλών όψεων σε μία μόνο ανάλυση, και έτσι απλοποιώντας τη χρήση προσφέρουμε την αναμενόμενη αξία στην επιχείρηση μας.

Καλύτερο για τους Τελικούς Χρήστες

QlikView: H Παγκόσμια πρώτη Business Discovery Πλατφόρμα

Το Business Discovery αποτελεί τη νέα γενιά προγραμμάτων Επιχειρηματικής Ευφυΐας (BI). Γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των παραδοσιακών λύσεων Επιχειρηματικής Ευφυΐας και των αυτόνομων office εφαρμογών, επιτρέποντας στους χρήστες να ανακαλύπτουν νέους δρόμους και να κάνουν νέες ανακαλύψεις. To Business Discovery λειτουργεί με ό,τι έχεις και ενισχύει μια νέα ικανότητα στο BI: διορατικότητα για όλους, ανάλυση σε δευτερόλεπτα, mobility, ανάμειξη και επαναδημιουργία και μια εμπειρία συνεργασίας. Η QlikView Business Discovery πλατφόρμα παρέχει έναν συνδυασμό ικανοτήτων που την καθιστούν μοναδική στην αγορά του BI: ανθρωποκεντρική αλληλεπίδραση, συσχετιστική εμπειρία, πρόσβαση στα επιχειρηματικά δεδομένα -από οπουδήποτε, αστραπιαία ανάλυση, και γρήγορη πρόσβαση στην επιχειρηματική αξία.

Ανθρωποκεντρική Αλληλεπίδραση

Υπέβαλε τις δικές σου ερωτήσεις και διατύπωσε τις ιδέες σου με έναν απλό και ευθύ τρόπο. Η μηχανή αναζήτησης στυλ Google αφήνει τον χρήστη να πληκτρολογήσει οποιαδήποτε λέξη ή φράση, με οποιαδήποτε σειρά και να παίρνει στιγμιαία, σχετικά αποτελέσματα που προσδίδουν νέες συνδέσεις και σχέσεις σε δεδομένα που προέρχονται από διαφορετικά συστήματα. Απεικόνισε τα στοιχεία με τον τρόπο που έχει περισσότερο νόημα σε εσένα. Πάρε τα δεδομένα και δες τα με τον τρόπο που θέλεις, με την βοήθεια διαγραμμάτων, πινάκων, χαρτών και δυσδιάστατων (2D) η τρισδιάστατων γραφικών (3D). Μπορείς να κάνεις zoom in, zoom out και να πατήσεις οπουδήποτε για περισσότερες λεπτομέρειες. Μπορείς να αναμείξεις και να ξανασυγκεντρώσεις στοιχεία σε νέες εικόνες και να δημιουργήσεις νέες απεικονίσεις για βαθύτερη κατανόηση.

Ταχύτατη Ανάλυση

Δεδομένου ότι ο ρυθμός της επιχείρησης αυξάνεται, οι καθυστερήσεις δεν είναι αποδεκτές. Το QlikView μειώνει ριζικά το χρόνο στη διορατικότητα με στιγμιαία αποτελέσματα. Οι χρήστες απλά ανακαλούν τα στοιχεία, υποβάλλουν ερωτήσεις, και λαμβάνουν απαντήσεις – όλα στη στιγμή, όλα μόνοι τους. Εμπλούτισε τον ιδιαίτερα εξελικτικό in-memory μηχανισμό για στιγμιαία πρόσβαση σε δεδομένα μεγάλου όγκου. Άντλησε τη διορατικότητα μόνο με λίγα "κλικ" του ποντικιού σου. Η απεικόνιση των στοιχείων δεν έχει να κάνει μόνο με τα σημαντικά διαγράμματα και γραφικά – αν και το QlikView τα παρέχει. Η απεικόνιση των στοιχείων βοηθάει να δει κανείς τις συσχετίσεις και τον δεσμό των δεδομένων και η συσχετιστική λειτουργία του QlikView παρέχει την δυνατότητα αυτή.

Άμεση απόδοση
Ο χρόνος υλοποίησης της εφαρμογής QlikView ανέρχεται σε εβδομάδες, ημέρες ή ακόμα και ώρες. Σύμφωνα με μια έρευνα της IDC, το 44% των πελατών του QlikView αναπτύσσουν την εφαρμογή σε λιγότερο από έναν μήνα και το 77% την αναπτύσσουν σε λιγότερο από τρεις μήνες. Αντίθετα, μια τυπική παραδοσιακή εφαρμογή λογισμικού ΒΙ χρειάζεται μήνες ή ακόμα και χρόνια.

Συσχετιστική Εμπειρία
Σκέψου απροσδόκητες επιχειρηματικές ιδέες με το να κατανοήσεις πώς συσχετίζονται τα δεδομένα μεταξύ τους – και ποια στοιχεία δεν συσχετίζονται με το ερώτημα σου. Διενέργησε άμεσες και έμμεσες αναζητήσεις σε όλα τα στοιχεία οπουδήποτε μέσα σε μια εφαρμογή – είτε γενικά είτε μέσα σε ένα συγκεκριμένο πεδίο. Αντίθετα από τα παραδοσιακά ΒΙ εργαλεία, όταν οι QlikView χρήστες επιλέγουν ένα πεδίο δεν «τρέχουν» queries. Αντίθετα, όλα τα άλλα πεδία φιλτράρονται αμέσως , βασιζόμενα στην επιλογή που έκανε ο χρήστης. Οι επιλογές του χρήστη τονίζονται με πράσινο. Τα σύνολα δεδομένων σχετικά με τις επιλογές των χρηστών τονίζονται με λευκό, ενώ τα μη σχετιζόμενα στοιχεία τονίζονται με γκρίζο.

Συνδυάστε άμεσα τα επιχειρηματικά σας δεδομένα
Μπορείς να έχεις εύκολα πρόσβαση σε σχετικές πληροφορίες από πολλαπλά επιχειρηματικά συστήματα με το να συνδυάσεις γρήγορα τα δεδομένα από οποιαδήποτε πηγή, συμπεριλαμβανομένων των Oracle, SAP, SQL Server, MySQL ή το Excel. Ένωσε τα δεδομένα από τα πολλαπλά συστήματα σε μία εφαρμογή στη μνήμη του υπολογιστή, για να έχεις αναλυτική πρόσβαση σε δείκτες, τάσεις αλλά και λεπτομέρειες - μέσα σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα. Αξιοποιεί, αλλά δεν προαπαιτεί data warehouse.

Πρόσβαση σε Στοιχεία και Αναλύσεις οπουδήποτε και οποτεδήποτε
Μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αναλύσεις μέσω των πιο δημοφιλών κινητών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των iPad, iPhone, Android και BlackBerry. Απελευθερώσου από το desktop PC με δυναμική ανάλυση στοιχείων όποτε και όπου το χρειάζεσαι. Απέκτησε ολοκληρωμένη επιλογή στοιχείων, σχετικές αναζητήσεις, GPS φιλτράρισμα και προηγμένη απεικόνιση.

Δοκίμασε το QlikView Τώρα
Δεν έχεις δει ή δοκιμάσει το QlikView νωρίτερα? Κανένα πρόβλημα. Μπορείς να το δοκιμάσεις αμέσως τώρα στο demo.qlikview.com. Μέσα σε λίγα λεπτά, θα έχεις μια ολοκληρωμένη άποψη για το πόσο εύκολα μπορείς να εξερευνήσεις και να κατανοήσεις τα δεδομένα σου με το QlikView.